Onze projecten

1e Project afgerond!

Ons eerste huis is gebouwd in de Everest Area. Het is voor de familie van onze porter Tchiring die na de aardbeving maanden tussen houten planken woonden en een koude winter tegemoet gingen. Wij hebben de familie na afronding van dit project diverse keren bezocht en konden beleven hoe blij en dankbaar zij zijn met onze hulp. Het huis heeft een winkeltje voor de moeder, doet dient als ontmoetingsplek voor de hele gemeenschap en wordt ook nog als B&B voor trekkers open gesteld. In de winter, als het schoolgebouw te koud is, komen de kinderen uit de gemeenschap hier om les te volgen.

Onze stichting heeft € 7.000,00 bijgedragen aan de bouw van dit huis.

Wij hebben regelmatig contact met de familie en blijven de gemeenschap monitoren. Onze hulp aan kleding en speelgoed voor kinderen gaat naar deze gemeenschap.

2nd Project completed

Bij alle wederopbouwprojecten geldt dat de families een deel of indien mogelijk de gehele financiering verzorgen en dat er aardbevings-bestendig gebouwd wordt. Onlangs is de ondersteuning vanuit de stichting voor de bouw van het huis voor Suman en zijn familie afgerond.

Wij hebben twee muren gebouwd om verdere aardverschuivingen te voorkomen en de fundering van het huis aangelegd. Inmiddels zijn ook de basement met woonkeuken, toilet, douche en één kamer en de eerste verdieping met twee kamers, een leefruimte en toilet gerealiseerd. Daarmee is het huis weer bewoonbaar en kan de familie eindelijk hun tijdelijke noodwoning verlaten. De resterende werkzaamheden worden  door de familie zelf uitgevoerd. Wij blijven hierbij adviseren en zullen de voortgang verder blijven monitoren.

Wij hebben in totaal € 30.000 nodig. Doneer op NL34RABO 0303591595